Healing Tao

GevoelsBewustBewegen vanuit het vrouwelijke

Data dinsdag-middagen

2024: 16 en 30 januari – 13 en 27 februari – 12 en 26 maart – 9 en 23 april 
28 mei – 11 juni en 25 juni – 9 juli


Tijd: dinsdag namiddag van 16.45 – 18.15 uur
Kosten: € 215,- voor de 12 lessen (jan – juli 2024)
Plaats: Cursuscentrum De Zevende Hemel, Laan van Meerdervoort 190, Den Haag

In deze lessen voor gevorderde cursisten, gaan we voor het merendeel redelijk bekende oefeningen doen, maar nu steeds van binnenuit, vanuit de diepte van de vrouwelijke organen en het nulpunt, de bron van alle energie. Mogelijk onrustige energie, vormen van pijn en spanning – we zullen steeds proberen te laten zijn wat er is, onze zachte blik er op te richten en en los te laten wat losgelaten mag in het nulpunt. Het nulpunt is dus yin (ontvangend) en yang (gevend) tegelijk.

Een woordendans…

Het nulpunt is een plek in het lichaam waarin alles in potentie aanwezig is, zowel het één als het ander is er. Het is er leeg en vol, licht en zwaar. Het is tegelijkertijd groot en klein. Links en rechts komen er samen, boven en onder, bewust en niet-bewust. Hier is stilte in de beweging en beweging in de stilte. Het is een punt waar alles samenkomt en waar vanuit alles ontstaat. Diep in het bekken bevindt het zich, daar waar yin en yang samenkomen. Langs welke weg je er ook naartoe gaat, je komt er niet… De kunst is om er te “zijn”. Als je er bent, ben je totaal in het hier-en-nu, daar waar verleden en toekomst samenkomen. Je bent bij jezelf, rationeel noch emotioneel. Je bent er mens, open tussen aarde en hemel. Het nulpunt is de kracht waarmee je hier op aarde komt, een zachte, neutrale oer-kracht. Als je in het nulpunt bent, heb je aanwezigheid, je “bent” er. Je hoeft geen gelijk te hebben, maar ook geen ongelijk. Met de ander is er een dialoog, geen discussie. Lichamelijk ben je krachtig en zacht. Soepel en beweeglijk, alert en ontspannen. Er is rust in je beweging en beweging in de rust.

Vrouwelijke organen

Steeds zullen we de vrouwelijke organen bij het nulpunt betrekken – zonder je thuis te voelen in het bekken is het nulpunt praktisch onbereikbaar.

Skelet

De andere diepte die we gaan ervaren, is het skelet. Steeds zullen we oefenen met zulke “open” mogelijke gewrichten; dit doen we door met ontspannen spieren en pezen de botten zelf als onze kracht te gaan ervaren, veel meer dan de spieren waarop we gewend zijn te vertrouwen. De structuur van ons skelet wordt daardoor sterker en je zult meer geneigd zijn vanuit de aarde en jouw eigen midden te functioneren.Inge Maassen, art


Gratis download e-book


Nieuwsbrief

Contact