Werkboeken Basis – Inge Maassen

Voor een ieder zijn nu de Werkboeken die Inge Maassen in de loop van haar 20-jarig docentschap gemaakt heeft, vrij toegankelijk op deze site. Voor nieuwsgierigen leuk om in te kijken, voor cursisten en collega’s vrij te gebruiken. Fijn als je er zorgvuldig mee omgaat, dat wil zeggen, mijn copyright handhaaft onderaan de tekstpagina’s.


Basis 1 – Innerlijke glimlach / Helende Klanken

Twee eenvoudige meditaties — de Innerlijke Glimlach en de Helende Klanken — waarmee je dagelijks aan je emotionele balans en zelfacceptatie kunt werken. Een MP3 bestand hiervan kan aangevraagd worden à € 5,- per meditatievorm.


Basis 2 – Chi-ademhaling / Tantien power

Ruimte geven aan de verkrampingen in het lichaam, door jezelf zacht, van binnenuit naar buiten, een beetje “uit te stuwen”. Deze “chi-druk” versterkt het onderscheid tussen jou en de ander en creëert energetische bescherming en aarding.


Basis 3 –  Centeren met bekkenbodem bewustzijn

Het kracht-centrum in de Tantien (het buikgebied), vormt je alchemistische transformatie-plek. Hier kun je jezelf verwarmen en centeren met je eigen seksuele vitale energie. Buik, bekken en onderrug krijgen goed bewustzijn en doorstroming. Je leert op jezelf afstemmen.


Basis 4 – Kleine Hemelse Kringloop

Het laten circuleren van je energie door de specifieke meridianen Ren Mai en Du Mai, vormt de kern van de Tao. Het recycelt je chi en brengt yin en yang in balans. Met enkele IJzerenhemd Chi Kung en Tao Yin oefeningen die de ruggengraat openen en doorstromen.Inge Maassen, art


Gratis download e-book


Nieuwsbrief

Contact