Werkboeken Basis – Inge Maassen

 

Voor een ieder zijn nu de Werkboeken die Inge Maassen in de loop van haar 20-jarig docentschap gemaakt heeft, vrij toegankelijk op deze site.
Voor nieuwsgierigen leuk om in te kijken, voor cursisten en collega’s vrij te gebruiken.
Fijn als je er zorgvuldig mee omgaat, dat wil zeggen, mijn copyright handhaaft onderaan de tekstpagina’s.

   

Klik hier om naar Werkboeken gevorderd te gaan

 

Basis 1 – Innerlijke glimlach / Helende Klanken

Twee eenvoudige meditaties — de Innerlijke Glimlach en de Helende Klanken — waarmee je dagelijks aan je emotionele balans en zelfacceptatie kunt werken.

   
  Basis 2 – Chi-ademhaling / Tantien power

Ruimte geven aan de verkrampingen in het lichaam, door jezelf zacht, van binnenuit naar buiten, een beetje “uit te stuwen”. Deze “chi-druk” versterkt het onderscheid tussen jou en de ander en creëert energetische bescherming en aarding.

   
Basis 3 –  Centeren met bekkenbodem bewustzijn

Het kracht-centrum in de Tantien (het buikgebied), vormt je alchemistische transformatie-plek. Hier kun je jezelf verwarmen en centeren met je eigen seksuele vitale energie. Buik, bekken en onderrug krijgen goed bewustzijn en doorstroming. Je leert op jezelf afstemmen.

   
Basis 4 – Kleine Hemelse Kringloop

Het laten circuleren van je energie door de specifieke meridianen Ren Mai en Du Mai, vormt de kern van de Tao. Het recycelt je chi en brengt yin en yang in balans. Met enkele IJzerenhemd Chi Kung en Tao Yin oefeningen die de ruggengraat openen en doorstromen.

   

Basis 5 – Healing Love I

Zachte water- en vuurtechnieken, zoals de Ovarium- en Testikel-ademhaling, Waterrad en Stomen, brengen hart en seksualiteit samen, met de bedoeling het lichaam nog meer te openen en te helen.  

   
Basis 6 – Healing Love II

Wanneer de belangrijkste energiebanen open zijn, kan onze seksuele energie rond gaan circuleren en transformeren naar vitaliteit (chi) en spirituele verfijning (shen). Seksuele technieken als de Power Lock, Upward draw, Testikel-massage en het werken met het Jade ei.

  Klik hier om naar Werkboeken gevorderd te gaan