Werkboeken Gevorderd – Inge Maassen

 

Voor een ieder zijn nu de Werkboeken die Inge Maassen in de loop van haar 20-jarig docentschap gemaakt heeft, vrij toegankelijk op deze site.
Voor nieuwsgierigen leuk om in te kijken, voor cursisten en collega’s vrij te gebruiken.
Fijn als je er zorgvuldig mee omgaat, dat wil zeggen, mijn copyright handhaaft onderaan de tekstpagina’s.

 

Klik hier om naar Werkboeken Basis te gaan

 

Fusie  – na Basis 1 t/m 4

Fusie van de 5 elementen – Verdiepen vanuit de Chi  
Fuseren is een meditatie-techniek, waarbij we gebruik maken van emotionele geneutraliseerde energie, om een prachtige parel te creëren, waarmee we de meridianen die onze Basis-constitutie bepalen, op steeds dieper niveau gaan openen.    

   
Fusie 1

Diepgaand kennismaken met de taoïstische wijze van denken, waarbij emoties gebruikt worden om neutrale energie te creëren. Met de essentie hiervan (je parel) kun je nu de Kringloop-meridianen verder openen en op laten lichten.

   
Fusie 2

De vijf yin-organen leren samenwerken, elkaar voeden of een beetje afremmen; met elkaar kunnen ze een compassie-parel vormen die de Middenkanalen opent; nu kun je ten allen tijde je “midden” meer ervaren en je tevens beschermd voelen doordat ook de Gordel-kanalen rondom je, in trilling worden gebracht.

   
Fusie 3

De laatste van de acht Wonder-meridianen worden geopend: de yin en yang Brug- en Regulateur kanalen. Dit zijn belangrijke energie-reservoirs die ons lichaam en onze emoties steeds meer in balans brengen.

    
 

Fusie 4

Nu je goed door hebt hoe Fusie werkt, leer je om Energie van jou die nog aan een ander kleeft, terug te halen en te neutraliseren. Ook werk je hier met de parel búiten je lichaam, zodat je op een mooie schone wijze leert hoe je hogere energie-trillingen aan kunt trekken.     

  Klik hier om naar Werkboeken Basis te gaan

 

  

  Cosmic Healing – na Basis 1 t/m 4

  

Cosmic Healing – Verdiepen vanuit de SHEN, vanuit kosmische energie
In Cosmic Healing of Kosmische Chi Kung leer je gebruik maken van de onbegrensde energie-reservoirs van aarde en hemel. De aarde geeft “Health, wealth and longevity”, de hemel schenkt ons “Blessings”, een heel andere energie-vorm; hoe we open kunnen zijn voor beide, en voor het onbegrensde chi-reservoir diep binnenin onszelf, leren we in Cosmic Healing. 

   

Cosmic Healing 1

Kennismaken met en diep zwaartekracht-centrum in je lichaam in het midden van het midden van het midden in je lichaam, om van daaruit uit te reiken naar de krachten buiten je. De Kosmische Chi Kung vorm “Drie vuren en Zes Richtingen” opent het lichaam zowel voor de nog ongeboren krachten binnenin, als voor de krachten om ons heen. 

   
Cosmic Healing 2

In je thuis- of werkruimte, kun je een beschermd Chi-veld creëren, waar de krachten voortdurend binnenstromen. Dit versterkt de energie op je plek en bevordert de verbinding met jezelf en de mensen met wie je werkt.

   
Kosmische Chi Kung / Boeddha Palm

Een zittende of staande Chi Kung vorm die de Innerlijke Structuur van het lichaam op zo’n manier opent, dat je heel gemakkelijk anderen op enige afstand kunt helen, zonder daarbij zelf afvalstoffen op te nemen of energie te verliezen.

  Klik hier om naar Werkboeken Basis te gaan

  

  

Beenmerg Nei Kung – na Basis 1 t/m 6 


Beenmerg Nei Kung – Verdiepen vanuit de JING, vanuit het puur fysieke
Beenmerg Nei Kung vormt de belangrijkste taoistische methode voor verjonging. Door je seksuele levenskracht-enerie in je botten te laten vibreren, kunnen deze opnieuw de doorbloeding uit onze kindertijd terugkrijgen.
 

Beenmerg 1

Door met een ijzeren hitter de botten te laten vibreren, gaan we de energie ons skelet ervaren. De botten van het skelet laten zich graag voeden met de kosmische krachten rond de aarde of met sterre-krachten uit het verre universum.

   

Beenmerg 2 – boek is alleen verkrijgbaar bij de Training

Seksuele energie in de botten vibreren – Met een jade eitje (vrouwen) of met gewichten (mannen) gaan we de vitale energie van eierstokken en testikels vrijmaken, door de Kringloop stromen en in de botten trekken. De botten krijgen de doorbloeding van onze kindertijd terug.

  Klik hier om naar Werkboeken Basis te gaan