Tantien Chi Kung / Dantian Qigong

 

Cursus voor hen die graag meer bewustzijn en kracht in het fysieke lichaam willen

Open les: Woensdagmiddag 24 januari 2018, € 5,-

Data: 2 x 10 woensdag-middagen van 24 januari t/m 27 juni 2018
Geen les op: 28 februari, 4 april, 9 mei
Tijd: van 16.00 – 17.15 uur
Kosten: € 150,- voor 10 lessen; € 275,- voor 20 lessen tevoren betaald
Plaats: Cursuscentrum De Zevende Hemel, Laan van Meerdervoort 190, Den Haag

 

 

Werkboek bij de cursus

 

 

 

 

 

1e tien lessen: In je kracht staan in de buitenwereld

Tantien Chi Kung is een specifieke ademhaling die gecombineerd wordt met een aantal Dier-oefeningen. De bedoeling ervan is om de interne kracht van het buikgebied en de bekkenbodem te versterken.

Je ontwikkelt Chi-druk in de fascia (de vliezen) rond de buikorganen en vlak onder de huid, het buikvlies, waardoor je vitaliteit versterkt wordt en er een intern Chi-veld ontstaat. De beschermlaag van je lichaam wordt zo steeds sterker, wat je beschermt tegen mogelijke “druk” van andere mensen, maatschappelijke stress, maar ook straling.

Met andere woorden, in de Tantien Chi Kung wordt gewerkt aan het versterken van de Jing; dat wil zeggen, de laagfrequente energie in je lichaam. Hierdoor versterk je je fysiek-energetische lichaam en maak je een duidelijk energetisch onderscheid tussen jou en de ander.

2e tien lessen: Dealen met de binnenwereld

Taoïsten zijn zich er van bewust, dat elke spanning in de onderste Tantien (tussen middenrif en bekkenbodem) een “magnetische” aantrekkingskracht heeft voor narigheid uit de buitenwereld!

Nu je krachtiger in jezelf staat, heeft de buitenwereld al minder impact op je en kun je verfijnd alles in het buikgebied gaan doorstromen – ook de zijkanten ervan en de achterkant, de bekkenbodem en het middenrif.

We gebruiken hiervoor dezelfde Dier-oefeningen als in de 1e tien lessen (dus deze moeten bekend zijn) maar werken er nu mee diep binnenin onszelf.