GevoelsBewust Bewegen – het skelet bewust maken


Helaas kan deze cursus momenteel (seizoen september 2020) geen doorgang vinden – mogelijk wel weer op een later tijdstip.

 

GevoelsBewust Bewegen

Denise Bloemen heeft het het GevoelsBewust Bewegen in haar eigen lichaam gevonden doordat ze ziek werd: de ziekte trok haar skelet scheef. Haar fysiotherapeutische kennis en ervaring, samen met haar kennis van de oosterse geneeswijzen, hielpen haar om in haar lichaam een doorstroming teweeg te brengen die teruggrijpt op alle oosterse Krijgskunsten. In China echter wordt de weg bewandeld door jarenlang intensief te trainen, dikwijls meer dan 10 uur per dag. Dat brengt het specifieke lichaamsbewustzijn dat Denise ook vond, bewegen vanuit een diep zwaartekrachtcentrum, en… het skelet!

 

Samen met Inge bracht Denise dat wat zij in haar lichaam vond, in kaart in het boek GevoelsBewust Bewegen. “Zijn” in de diepte van het bekken en van binnenuit, vanuit het skelet, alle beweging aan te zetten. Nog altijd geeft de 84-jarige Denise Bloemen 4-daagse trainingen, zie www.gevoelsbewustbewegen.nl.

In deze lessen activeren we het skeletbewustzijn vanuit het Taoïsme (Beenmerg Nei Kung) samen met de kennis en kunde die Denise Bloemen haar leerde. 

 

Ontspannen spieren

Het bewustmaken en versterken van onze botten en vernieuwen van het merg vraagt om ontspanning van de spieren er omheen. Spierspanning zorgt ervoor dat er geen energie in en uit de botten kan stromen.  Op dergelijke plekken zullen we dan ook sneller osteoporose krijgen.

 

Doorstroming van het skelet

Het skelet-bewustzijn, dat we ontwikkelen, zorgt ervoor dat we meer van binnenuit gaan bewegen, gemakkelijk en met open gewrichten. De bindweefsels rond botten en gewrichten nemen de gelegenheid te baat om te ontgiften en de gewrichtsvloeistoffen gaan weer stromen.

 

Ontspannen – Versterken – Openend – Bekrachtigend