GevoelsBewust Bewegen – het skelet bewust maken


Cursus voor hen die al eerder met Inge, de Healing Tao of Denise Bloemen gewerkt hebben 


   Data
: 12 dinsdag-middagen van 21 januari t/m 21 april 2020
Geen les op: 25 februari en 31 maart
Tijd: van 17.00 – 18.15 uur
Kosten: € 175,- voor de 12 lessen 

plus de kosten van de hitters die je nog niet hebt:
   bonenzakje € 7,50, rotan sticks € 10,- ijzeren hitter € 60,-
Plaats: Cursuscentrum De Zevende Hemel, Laan van Meerdervoort 190, Den Haag

 

GevoelsBewust Bewegen

Denise Bloemen heeft het idee van het GevoelsBewust Bewegen in haar eigen lichaam gevonden doordat ze ziek werd: iets trok haar skelet scheef. Haar fysiotherapeutische kennis en ervaring, samen met haar kennis van de oosterse geneeswijzen, hielpen haar om iets in haar lichaam teweeg te brengen dat grappig genoeg teruggrijpt op alle oosterse Krijgskunsten. Daar echter is de weg… jarenlang intensief trainen, dikwijls meer dan 10 uur per dag. Dat brengt dat specifieke lichaamsbewustzijn dat Denise ook vond, bewegen vanuit een diep zwaartekrachtcentrum, en… het skelet!

 

Samen met Inge bracht Denise haar methode in kaart in het boek GevoelsBewust Bewegen. Alles doen vanuit een punt diep in het bekken en met het skelet als beginpunt van elke beweging. Nog altijd geeft de 84-jarige Denise Bloemen 4-daagse trainingen, zie www.gevoelsbewustbewegen.nl.

In deze lessen brengen we bewustzijn in het skelet vanuit de Taoïstische kennis van Inge (Beenmerg Nei Kung), samen met de kennis en kunde die Denise Bloemen haar leerde. We gaan zeer zeker ook werken met dat diepe zwaartekrachtcentrum – het nulpunt.

 

Ontspannen spieren

Het bewust maken en versterken van onze botten en vernieuwen van het merg vraagt om ontspanning van de spieren er omheen. Spierspanning zorgt ervoor dat er geen energie in en uit de botten kan stromen.  Op dergelijke plekken zullen we dan ook sneller osteoporose krijgen.

 

Open gewrichten

Het bot-bewustzijn, dat we ontwikkelen, zorgt ervoor dat we meer van binnenuit, vanuit ons skelet gaan bewegen, gemakkelijk en met open gewrichten. De bindweefsels rond botten en gewrichten nemen de gelegenheid te baat om te ontgiften en de gewrichtsvloeistoffen weer gaan stromen.

 

Ontspannen – Meditatief – Kosmisch – Openend – Krachtig