Tao Yin – Kringloop

 

Data 2017 / 2018 17 september – 5 november – 17 december – 11 februari

Open lessen– zaterdag 2 september (open dag Zevende Hemel) – 12.00 – 13.00 uur, gratis
                    – woensdag 6 september – 16.00-17.15 uur – € 5,-

Kosten – € 75,- per dag of € 265,- voor alle vier de dagen
Tijden – alle zondagen van 10.30 – 17.30 uur
Locatie – Centrum De zevende hemel – Laan van Meerdervoort 190 – Den Haag

 

 

Werkboek bij de cursus
Psoas basis

 

 

 

 

 

Werkboek bij de cursus
Bijscholing Psoas

 

 

 

 

 

In de eerste twee dagen kom je met ontspannen liggende en zittende oefeningen goed in je fysieke lichaam. De iliopsoas – spieren die bekken en ruggengraat met de benen verbinden – ga je leren ontspannen, verlengen en versterken.  Je krijgt nu handvaten om veel rug-, bekken en aardingsproblematiek op een prettige gerichte manier aan te pakken.
Beide laatste dagen leer je een stroom van activerende energie door ruggengraat en voorzijde van het lichaam cirkuleren. Deze “Kringloop” is een meridiaanstroom die eigenlijk alle energie voedt. Zowel de rug wordt geopend, als de voorzijde van het lichaam, als het bekken en de bekkenbodem, zodat de energie goed door het lichaam kan stromen.

 

Wanneer we de gewrichten van de ruggengraat vanuit skelet-bewustzijn openen, gaan de bindweefsels rond botten en gewrichten ontgiften en de gewrichtsvloeistoffen stromen. Het “cerebro-spinale” vocht kan nu de hersenen bereiken en hier energie en gerichte focus creëren. Doordat je leert om spieren en bindweefsels op een ontspannen manier te verlengen, binnen de structuur van je fysieke lichaam, ga je steeds meer kracht en energie door je heen voelen stromen.